لیلا میرزاپور؛ محمدحسین بیگلو؛ بلال زارع
دوره 3، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 75-82
چکیده
هدف: هدف این مطالعه تعیین روند تحقیقات صورت گرفته در حوزه موضوعی غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3، دستاوردهای حاصل، و فعالان اصلی این حوزه با استفاده از تحلیل محتوای مقالات منتشر شده طی سالهای 2003-2013 میباشد. روششناسی: جهت گردآوری دادهها،کلیه مقالات منتشر شده در حوزه غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3 از طریق ...
بیشتر
هدف: هدف این مطالعه تعیین روند تحقیقات صورت گرفته در حوزه موضوعی غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3، دستاوردهای حاصل، و فعالان اصلی این حوزه با استفاده از تحلیل محتوای مقالات منتشر شده طی سالهای 2003-2013 میباشد. روششناسی: جهت گردآوری دادهها،کلیه مقالات منتشر شده در حوزه غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3 از طریق بهبود جیره غذایی مرغ از مجلاتPoultry Science،British Poultry Science و Journal of Applied Poultry Research استخراج شده و مورد تحلیل محتوا قرار گرفتند. یافتهها: در مجموع 26 مقاله مرتبط با موضوع مطالعه شناسایی شد. آنالیز دادهها نشان داد، میانگین سالانه تعداد مقالات 36/2 مقاله بوده است. بیشترین درصد مقالات (77/37%) به کشور ایالات متحده آمریکا اختصاص داشت. به کشور ایران مقالهای اختصاص نداشت. تحقیقات منجربه افزایش مقدار اسیدهای چرب آلفالینولنیک، ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک، دوکوزاهگزائنوئیک و امگا-3 کل به ترتیب تا سطح 98/10، 4/1، 6/0، 45/7 و 13/12% اسیدهای چرب زرده تخممرغ شدهاند.دانه بذرک وروغنماهی موادغذایی معمول جهت انجام تحقیقات بودهاند.تحقیقات حوزه غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3 منجر به تأمین مقدار موردنیاز روزانه اسیدهای چرب امگا-3، افراد سالم و بیماران قلبی-عروقی شدهاند. نتیجهگیری: غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا-3 روش مناسبی جهت مبارزه با بیماریهای قلبی- عروقی است، لذا پیشنهاد میگردد سیاستگذاریهای مناسب جهت غنیسازی این ماده غذایی در ایران صورت گرفته و سمت وسوی تحقیقات در این راستا هدایت و ساماندهی شود.